måndag 19 september 2011

Dåligt genrep inför kvalet

Älvsbyn stod på hälarna i första halvlek och Alvik tilläts göra tre mål. På bilden gör Isak Lundgren gästernas andra mål.

Älvsbyn var redan klara för kvalspel till division III när matchen mot Alvik började.
Det märktes.
- Nog måste vi spela bättre om vi ska lyckas i kvalserien, menade Robert "Isse" Isaksson efter hemmaförlusten med 2-5 (0-3).
Mitko Kabakchiev gjorde ett av Älvsbyns mål...

Eftersom Alterdalen bara fick oavgjort mot Ersnäs på lördagen var Älvsbyn klara för kvalspel innan söndagens match mot Alvik. Det satte förstås sin prägel på matchen.
- Inställningen var dålig i första halvlek. Då gjorde vi inte mycket rätt, säger Isaksson, som trots allt såg positiva saker.
...Fredrik "Freud" Johansson det andra. Men i målsituationen fick han sig en rejäl smäll efter sammanstötning med Alviks målvakt Oskar Zetterström.

- Andra halvlek spelar vi 2-2 och dessutom fick flera av våra unga talanger möjlighet att spela. De visade att det finns hopp för framtiden. Återväxten är god. Synd bara att vi inte kunde bita ihop och vinna. Vi hade faktiskt chansen att bli bästa tvåa vilket gett två hemmamatcher i kvalet.

Älvsbyn saknade många av sina ordinarie spelare.
- Under hösten har vi aldrig spelat med samma lag och det har varit lite folk på träningarna. Ändå tar vi oss till kvalspel. Det är lite överraskande.
Viktor Lundström kan se fram mot kvalspel.

Klart är att Haparanda, från division fyra norra Norrbotten, blir ett av lagen som Älvsbyn får möta. Vilket lag som hamnar på kvalplats i division III är inte avgjort ännu. Betsele, Kalix och Gällivare/Malmberget kämpar för att undvika den i sista omgången till helgen.
Lagkapten Anders Sundman ska leda sina styrkor i kvalet.

Även ett lag från division fyra norra Västerbotten hamnar i Älvsbyns kvalgrupp. Där står kampen mellan Rönnskär och Medle. Även där avgörs serien kommande helg.

- I kvalet har vi ingenting att förlora och allt kan hända, säger "Isse" som då hoppas kunna mönstra bästa manskapet.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Se fler bilder  rån matchen nedan: