lördag 3 september 2011

Älvsbyn gav seriesegrarna Infjärden en tuff match

Viktor Lundström blev matchens lirare i Älvsbyn.
Älvsbyn var på vippen att hota Infjärden om seriesegern.
- Ja, 3-2-målet blev matchavgörande. I paus kändes det som om vi skulle bärga segern, säger Greger Sundman, assisterande tränare i ÄIF.
Anders Sundman jublar efter sitt snygga mål.

Nu blev det förlust 2-5 (1-1). Men siffrorna speglar inte alls matchen.
Vid 2-2 stod drabbningen och vägde. Därför blev det femte målet i matchen så betydelsefullt.
- Hade vi fått ledningsmålet då hade också resultatet blivit ett annat, tror Sundman.
2-2 och här var Älvsbyn nära att skrälla mot ISK...

Infjärden började bäst och tog ledningen med 1-0 i den 13:e minuten. Men efter det så tuggade sig Älvsbyn in i matchen.
Därför kom inte kvitteringen ( på övertid) i första halvlek oförtjänt. Det var ett snyggt mål där Viktor Lundström (matchens lirare) skapade ytor åt sig själv och behärskat slog bollen i mål från 16 meter.
Unge Josef Lundgren är en talang med rätt attityd...

Andra halvlek blev snarlik den första. ISK började bäst och tog åter ledningen innan Anders Sundman språngnickade in 2-2 på ett inlägg av Peter Lundberg. Kanske ett av säsongens snyggaste mål...
...likaså Simon Häggström.

Då var ISK i brygga...
- Det såg väldigt bra ut spelmässigt långa stunder och vi hade ju bud på fler mål. Men det är bara att gratulera ISK till segern och ta med sig de positiva sakerna, och de var många, till kommande matcher, säger Sundman.

När ISK fick 3-2 gick luften ur. ÄIF försökte satsa offensivt vilket gav ytor för motståndarna. Siffrorna rullade iväg...
Resultatet från matchen innebär att ISK är klara seriesegrare. Älvsbyn får kämpa för att knipa kvalplatsen. Och insatsen mot Infjärden lovar gott.

Peter Lundberg ( han ser ut som Jesus och är ofta en Messias för sitt lag) har en otrolig begåvning, bollteknik och blick för spelet.
- Seriens bäste spelare, berömmer Greger Sundman.

Men det fanns fler som övertygade. Ja, egentligen alla trots att Älvsbyn saknade fyra ordinarie spelare; målvakten Linus Öhlund, Erik Norén, Fredrik "Freud" Johansson och Sebastian Berg.
Jonas Grönlund fick ta position mellan stolparna och gjorde en del bra räddningar. Unge William Westbom fick den tuffa uppgiften som väsnterback men klarade uppgiften med den äran på det svårspelade regnblöta underlaget.
Peter Lundberg är Älvsbyns Jesus, en gudabenådad lirare, men tyvärr med ryggproblem.

Fyrbackslinjen var som vanligt stabil med mittlåsen Olle Sundkvist och Andreas "Södde" Södergren. Den andre ytterbacken Zakarias Berg har mycket boll i sig.

Viktor Lundström visade sig också i gammalt gott slag. Men som sagt alla älvsbyspelare kan bär huvudet högt efter insatsen mot Infjärden.