fredag 24 juni 2011

Ny förlust för Älvsbyns damer - uppehållet kommer lägligt

Älvsbyn förlorade våromgångens sista match borta mot Trångfors med 1-3 (1-1).
Laget parkerar därmed på en femte plats (kan visserligen bli passerade av Munksund) med 13 poäng under sommaruppehållet.
En helt okej insats av Älvsbyn som trots allt är nykomlingar i serien.

Men med lite flyt hade poängen kunnat vara fler. Premiärmatchen mot Infjärden dominerades av Älvsbyn i första halvlek men målskyttet falerade och det blev förlust.
Likaså borde laget ha haft alla tre poängen med sig hem från Munksund.
Älvsbyn är också enda laget som ordentligt skakat seriesuveränen Blåsmark som vunnit alla matcher och bara släppt in fem mål totalt. Två av dem har gjorts av Älvsbyn.

Inte minst matchen mot Blåsmark visar att kvaliteter finns. Och det är goda sådana. Det gäller att hålla en hög lägstanivå då kan höstomgången bli angenäm även om inledningen blir tuff med matcher mot Trångfors (hemma) och Blåsmark (borta).
Poäng i dessa matcher kan vara av betydelse för att slippa flåset i nacken från lagen bakom i tabellen. Annars kan det bli nerver.

Tyvärr har Älvsbyn ibland varit lite ojämna. Våromgångens bottennapp kom borta mot Bergnäset där Älvsbyn bjöd bort första halvlek (0-4). Sedan dominerade laget andra halvlek totalt men hann inte i kapp.

I matchen mot Trångfors spelade Älvsbyn helt okej rapporteras det. Efter ett tidigt ledningsmål för Bodenlaget kvitterade Johanna Björk i den åttonde.
Älvsbyn spelade bra fram till och med första kvarten av andra halvlek. Därefter mattades laget och Trångfors kunde avgöra.

Sommaruppehållet kommer lägligt och nu kan Älvsbyn slicka såren rena eftersom laget haft flera spelare på sjukdoms- och skadelistan.
I dag ringer kyrkklockorna för Sara Karlsson och Mats Andersson.

Dessutom säger vi i dag grattis till tränaren Mats Andersson och spelaren Sara Karlsson som gifter sig i Älvsby kyrka.
Ryktet hade gått och inför avspark i torsdagens match kastade Trångforsspelarna ris över paret.