torsdag 2 juni 2011

Kvitterade på frispark från halva plan

Martin Stenvall slog en frispark från nära 50 meter i mål. Det innebar 2-2 (1-2) för Sikfors i hemmamatchen mot Alter.
- Det kändes riktigt skönt. Resultatet var rättvist men vi hade heller inte behövt skämmas för för en seger, tyckte Urban Segerlund, tränare.

Alter kom till Forsvallen utan poängförlust. Den sviten såg länge ut att hålla i sig.
Gästerna tog nämligen ledningen i första halvlek med 0-2. Båda målen gjorde efter fasta situationer, det första på en frisparksretur och det andra efter en hörna.

Men Sikfors visade god moral och gav aldrig upp.
Innan pausen nickade Johan Stenvall in reduceringen och då hade faktiskt hemmalaget också tagit över kommandot i matchen.

Hemmadominansen fortsatte i andra halvlek.
- Det kändes som om Alter backade hem och försökte försvara ledningen, men vi spelade också bättre, analyserade Segerlund.
Trots större bollinnehav så skapade dock inte Sikfors så många vassa chanser. Men kvitteringen kom med fyra minuter kvar att spela.

Sikfors fick en frispark i ett till synes ganska ofarligt läge en liten bit från mittlinjen in på Alters planhalva. Martin Stenvall lade upp bollen - och klippte till.
Rakt in i mål..!

Därmed blev Sikfors första laget att lugga Alter på poäng i årets seriespel.
I slutskedet av matchen bytte Oskar Öhgren plats med målvakten Markus Öberg. Öhgren fick känningar i baksidan av låret.
Markus tog plats i fyrbackslinjen.

Sikfors fortsätter alltså att imponera. Laget parkerar på en andra plats i tabellen på samma poäng som Alter fast med en match mer spelad.
Tyvärr så har Sikfors drabbats av en jobspost. Backen Jocke Norberg har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Orsaken är att hans knän inte riktigt håller.
- Tråkigt, för Jocke är en duktig back som alltid gör sitt jobb. Han kommer att saknas i vårt försvar, beklagade Segerlund.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND