måndag 7 februari 2011

Tre silver och två brons Riksmästerskap!

Lördag den 5 februari var det JKA Riksmästerskap i Karate. Tävlingen avgjordes i Baltiska Hallen, Malmö och från Älvsby Shotokan Karateklubb deltog 4 personer: Petra Eriksson, Johan Nordberg, Linnéa Olofsson ochTobias Lundberg.
Totalt blev det 5 placeringar - 3 silver och 2 brons.
Bakre raden: Linnéa och Tobias. Främre raden: Petra och Johan.

 Först ut var Linnéa Olofsson som i klassen för flickor 10-11 år tog silver i Kata (7 kyu och uppåt) och brons i Gohon Kumite (9-7 kyu).
Tobias Lundberg tävlade i klasserna för pojkar 12-13 år och i Kata vann han första matchen men åkte sedan ut efter en liten miss i slutet. Betydligt bättre gick det  i Ippon Kumite (6 kyu och uppåt) där han efter en mycket jämnt match slutade på silverplats.
Även Johan Nordberg som tävlade i klassen pojkar 16-17 år åkte ut efter andra matchen i Kata men gjorde bra matcher i fighten och tog silver. Johan deltog även i fightklassen för killar 16-20 år där han kämpade väl och tog brons.
Förra året blev Petra Eriksson riksmästare i Kata för juniorer och i år var det dags att ta steget upp i seniorklassen.
Hon hade goda chanser att ta sig till final men var själv inte helt nöjd med sin insats utan kände att det kunde ha gått bättre.
- Jag gjorde ett misstag, men det är bara att bita ihop och se framåt mot nästa tävling!
- Alla jobbade stenhårt och någon enstaka miss här och var får man räkna med ibland. Det är sådan man lär sig av och med rätt inställning blir det till en erfarenhet, säger Anneli Olofsson, som var med som coach.