lördag 5 februari 2011

Polarbröds hemliga vinstrecept

Polorado vann prestigekampen över Älvsbyhus.
- Bucklan är tillbaka där den hör hemma, säger Jens Hardegård, lagledare för Polarbröds efter segern med 7-2 (2-1, 3-0, 2-1).

Kampen mellan Polarbröd och Älvsbyhus håller på att utvecklas till en trevlig tradition och en riktig publikfest. Det var länge sedan läktarna i ishallen var så välfyllda.

Bäst av allt. Entréavgiften, som var frivillig, gav hela 8 374 kronor. Hela beloppet går oavkortat till Barncancerfonden.

Konceptet går säkert att utveckla ytterligare. För det var idel leenden på alla som sökt sig till Älvåkrahallen som utöver själva prestigekampen även bjöds på uppvisning av Älvsbyns konståkiningsklubb och puckkastartävling.
Tony Andersson gör ett av sina mål...

Matchen då?
Ja, efter förra årets förlust verkade Polorado beslutsamma. Segerbucklan, förmodligen världens största, skulle vinnas detta år.
...och blev så här glad.

Polorado gick upp i en 2-0-ledning i första perioden efter mål av Thomas Sandberg och Tony Andersson. Men en reducering av Jonas Eriksson innan första pausvilan såg till att det skapades fortsatt nerv.
Johan Olovsson gör 5-1...

I andra perioden avgjordes dock matchen då Polorado gick ifrån till 5-1. Målskyttar i mittenrundan var Fredrik Sundström, Tony Andersson och Johan Olovsson.
...även han bjöd på en segerdans.

Avgjort?
Ja, det trodde nog alla utom Älvsbyhus-spelarna.
För när Roger Berglund reducerade till 2-5 i början av tredje perioden tändes en gnutta hopp. Tidigare kamper företagen emellan har ju visat att det kan svänga snabbt.
Roger Berglund (bakom målet) reducerade till 2-5.
Jens Hardegård nöjd lagledare i Polorado.

Men Polorado hade koll och när Erik Viklund satte 6-2 var drabbningen definitivt avgjord. Polorado gjorde även ett sjunde mål genom Johan Olovsson.
Magnus Lidström, lagledare för Älvsbyhus, var förvånansvärt ödmjuk efter förlusten.
- Polorado var bättre...
Inga bortförklaringar?
- Nä...jag kommer inte på några (skratt).

Jens Hardegård var nöjd.
- Vi visar vem som är bäst. Dessutom ville vi spela 3 x 20 minuter men Älvsbyhus orkade tydligen bara 3 x 15.
Utsedd till matchens lirare blev Fredrik Sundström, Polorado.

Vi kan avslöja Polorados hemliga seger-recept; en specialutgåva av Polarbröds klassiker Renklämman inför och under matchen. Den fungerade som Dunder-honung.

På läktaren kommenterades också matchen flitigt.
- Istället för att satsa pengar på Marta i Piteå borde kanske Kent Johansson förstärka Älvsbyhus´eget lag, tyckte någon med glimten i ögat och fick snabbt en replik.
- Jag tycker att han istället skulle hota med löneavdrag vid förlust. Det ger bättre effekt.
Båda lagen runt den åtråvärda segerbucklan.

Efter matchen samlades de båda lagen för gemensam supé på Forum. Där vankades Taco-buffé och direktsändning av matchen mellan Linköping och Luleå.
Glatt även efter matchen...

Det är nog ingen vågad gissning att det blev en trevlig kväll för spelarna från Älvsbyns två viktigaste företag.
...som ni ser av ovanstående bilder.

Vi som var i ishallen tackar för festen!
Se även TV-inslag och intervjuer högst upp. Allra längst ned hittar ni ett bildspel från matchen.
Fakta: 0-1 Thomas Sandberg ( Tony Andersson), 0-2 Tony Andersson (Jens Hardegård), 1-2 Jonas Eriksson (Conny Wikman), 1-3 Fredrik Sundström, 1-4 Tony Andersson (Jens Hardegård), 1-5 Johan Olovsson, 2-5 Roger Berglund (Jonas Eriksson), 2-6 Erik Viklund (Jyri Särestöniemi), 2-7 Johan Olovsson (Fredrik Sundström).