fredag 9 juli 2010

Älvsby IF pojkar -97 till slutspel i Piteå Summer GamesVid helgens Piteå Summer Games lyckades ÄIF:s lag Pojkar -97 bra i sin grupp. De vann sina två matcher på fredagen mot två norska lag. I första matchen mot Kroken Balder blev det vinst med 2-1 och i den andra matchen mot Alta IF lag 1 blev det vinst med 1-0.

Lördag morgon var det dags för gruppfinal mot Umeå laget Ersboda. I den matchen blev det stor förlust, resultatet blev 0-6. I slutspelet mötte vi i 16-dels final det Mexikanska laget America Satelite2, de vann med 0-3, men våra grabbar gjorde där en riktigt bra match.

Vid söndagens avslutningsmatch bjöds vi på bästa matchen för säsongen. Vi mötte Grönnåsen IL. Många målchanser och bra spel. Efter några riktigt bra målchanser och en missad straff blev det straffläggning efter 0-0 i full tid.

Efter 3 lagda straffar vardera var ställningen 3-3, sedan träffade motståndarna ribban och det gick ut. Vi gjorde en exakt likadan straff och i femte och sista avgörande straffen gjorde motståndarna mål medans vi sköt en straff som räddades. Grabbarna förlorade med 3-4 men föll med flaggan i topp. Den sista matchen kämpade alla i laget bra och de hade varit värda en seger!

Text; Eva Lindbäck