tisdag 24 april 2012

Kim klar för Tingsryd


Kim Karlsson, 22 år lämnar Luleå Hockey för spel med Tingsryd i Allsvenskan.
- Vi har i samråd med Kim och hans agent kommit fram till att hans bästa utvecklingsmöjligheter just nu finns i Allsvenskan. Där skulle han kunna få mer speltid och ta en större roll än vad vi just nu kan erbjuda i Luleå Hockey, säger Luleå Hockeys sportchef Lars ”Osten” Bergström, till klubbens hemsida.

I Tingsryd får Kim Luleås förre J20-tränare, Petter Nilsson, som huvudtränare. En comeback i Luleå längre fram är inte heller utesluten.

Älvsbygrabben Kim Karlsson började den gångna säsongen på ett mycket lovande sätt, men ett benbrott i handen satte käppar i hjulet.
Kim Karlsson har i Luleå Hockey gjort 12 poäng på 99 Elitseriematcher (6 mål och 6 assist) och dessförinnan 95 poäng på 111 matcher i J20 Superelit (29 mål och 66 assist).
- Kim har gått genom våra juniorled och hade ett bra förstaår tillsammans med oss. På grund av skador har han dock inte fått den utveckling som vi båda hade hoppats på, förklarar sportchefen.

- Vi kommer att noga följa Kims utveckling. Fortsätter han att utvecklas på det sätt som vi tror och hoppas på, så behöver det inte dröja speciellt lång tid innan vi skulle kunna komma överens om ett framtida samarbete igen, säger Bergström.

Kim Karlsson själv verkar ha tänkt i samma banor.
- Jag är inte den personen som kan ställa mig upp och säga att jag vill ha en annan roll när jag inte spelar så mycket. Istället försöker jag förtjäna speltid genom att ge allt på träning och match, har han tidigare berättat för Norrbottens-Kuriren.

Att få mer speltid i Tingryd kan ge karriären en skjuts åt rätt håll.