fredag 11 november 2011

Världsmästare besöker folkhögskolan

Helena Jansson, världens bästa orienterare, besöker föreningsledarkonferensen på Älvsby Fölkhögskola i helgen.
Även ungdomar och juniorer från länet är inbjudna till en tränings och inspirationshelg med Världens bästa. 
Allmänheten ges också tillfälle att gratis lyssna till Helena och hennes föreläsning om motivation och drivkraft i folkhögskolans kapell klockan 18.00 på lördag.


Helena, som nyligen nominerades till Årets bästa kvinnliga idrottsprestation, blev VM-drottning när när världsmästerskapen i orientering avgjordes i Frankrike i höst. Helena vann medeldistansen, tog silver i sprint och brons i både långdistansen och i stafetten tillsammans med Annika Billstam och Tove Alexandersson.

Senare under hösten säkrade Helena också totalsegern i världscupen när finalerna avgjordes i Schweiz. Samma land där VM avgörs nästa år, och dit Helena flyttar som heltidsproffs under våren. Allt i syfte att förbereda sig så bra som möjligt i en linkande terrängtyp som väntar på VM.Helena kommer i samband med Norrbottens OF:s årliga föreningsledarkonferens där säsongen som varit summeras och planerna för kommande säsong läggs upp. Under ett pass lördag förmiddag ska Helena Jansson delge alla sina erfarenheter kring just orienteringsteknik i olika terrängtyper.

Med en världsstjärna på plats kunde inte tränarna på Älvsbyns Orienteringsgymnasium sitta still och titta på. Därför har de bjudit in ungdomar och juniorer från länet till en tränings och inspirationshelg med Världens bästa. Förutom ovan nämnda föreläsning ska ungdomarna träna ett pass nattorientering, ett pass styrketräning lett av Helena Jansson samt springa det första Mästerskapet i Micro-sprintorientering inomhus. Förutom detta kommer Helena att hålla en föreläsning kring motivation och drivkraft samt kombinationen studier och idrott.

Parallellt med sin elitsatsning studerar Helena till läkare vid Umeå Universitet. Hon om någon borde ju vara expert på att lägga pusslet så att tiden räcker till bägge ytterligheterna.

Allmänheten bjuds också in till Helenas pass där hon förevisar sitt sätt att styrketräna – Snabbstyrka, på söndag morgon 9.00. Då i Folkhögskolans Aula.

Till lägret/inspirationsträffen är ca 40 ungdomar anmälda. Totalt samlar NOF:s konferens 75 deltagare.

Mer info i ämnet har Elin Vedin 073-7617797 och Sture Norén 070-3722075