fredag 17 september 2010

Toni klar för VM

Toni Simonen klarade VM-biljetten trots en fingerskada.
I helgen har Toni Simonen  och Julia Rumbutis varit på testtävlingar i Stockholm. 

För 21-årige Toni handlade tävlingen om en VM-biljett (VM avgörs i Rotterdam 17-24 oktober). Och visst klarade Toni kravbilden under helgen och han fick sin efterlängtade VM-biljett, även om det såg riktigt mörkt ut för tre veckor sedan.. Under träning i mitten av augusti landade Toni illa efter en volt i barren och han fick sitt lillfinger ur led så kraftigt att fingret även sprack(!). 

Julia Rumbutis kan räkna med fler landslagsuppdrag
Men sedan fingrets benbitar satts på plats igen och sytts ihop kunde han (visserligen med en skena på fingret till en början) åka på träningsläger dagen efter skadan och successivt har han ökat på belastningen för ett redan nu i helgen alltså vara tävlingsklar! Givetvis är inte alla svårigheter på plats än, men Toni har en månad på sig att komma i så bra form att de flesta svårigheterna ska vara ok igen. 
Detta VM blir Tonis första i karriären så det känns extra skönt att inte fingerskadan satte stopp.

13-åriga Julia deltog i en uttagningstävling för en mängd internationella juniortävlingar som går i höst. Trots stora misstag i såväl barr som bom blev det tillsist en fin 5:e plats för Julia som med resultaten ändå får se sig nöjd med tävlingen. Det borde bli en del landslagsuppdrag för Julia (som egentligen blir junior 2011). Om två veckor ska hon tävla i Istanbul vid höstens första inbjudningstävling för juniorer, men då tävlar hon för föreningen och inte i landslagets regi.

Mvh Sara Rumbutis, Älvsbygymnasterna