söndag 22 april 2012

Fyra Älvsbygymnaster till Barentskampen

Närmare 100 gymnaster från Arvidsjaur, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn var anmälda då UDM och DM genomfördes på Älvsbyvärken på lördagen.
Linnea Åberg
För Älvsbygymnasterna del blev det storslam i damernas DM där Linnea Åberg vann, följd av Anna Nilsson, Jenny Knuts, Elin Bergvall och Cajsa Granström.
Linnea Åberg
Resultat i DM innebär att Linnea, Anna, Jenny och Elin tillsammans med Kajsa Sundqvist från Lulegymnasterna blev uttagna av den Tekniska Kommittén i Kvinnlig Artistisk Gymnastik inom Gymnastik Förbundet Norr att representera Sverige i Barentskampen den i Finländska Rovaniemi den 5 maj.
I herrarnas DM var det en väldigt ung segrande trio med segraren Marcus Stenberg från Lulegymnasterna, Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna, Jokkmokk som tvåa och Emil Espling Lulegymnasterna på tredje plats.
  Flickorna tävlade i de fyra redskapen hopp, barr, bom och fristående enligt de Svenska Stegserierna, steg 1-4. Pojkarna tävlade på sex redskap fristående, bygel, ringar, hopp, barr och räck enl RM-serier
från Riksprogrammet.
Denna tävlingsdag i Älvsbyvärken lokaler präglades av många tävlanden och anhöriga där stämningen var på topp på många sätt.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Bildextra


Resultat