söndag 16 januari 2011

Flygande seger för Älvsbyn mot Kiruna

Älvsbyn formligen flög fram i hemmamatchen mot Kiruna på söndagen. Seger med 6-3 (2-2-, 3-0, 1-1) efter en fantastiskt andra period.
- Det var piggt över lag, säger Mikael Johansson, assisterande tränare.

Älvsbyn har haft ett tufft matchschema. Matchen mot Kiruna var den sjunde på tretton dagar.
Trötta ben?
Glöm det!
- Ibland är det svårt att begripa sig på det fysiologiska, säger Johansson.
För om det var segt i lördagens match mot Asplöven så kom Älvsbyns spelare taggade och alerta till söndagens drabbning mot Kiruna.
- Vi har ett jäkla go´i laget. Ett otroligt härligt gäng, berömmer Johansson.
Visserligen tog Kiruna ledningen efter sex minuter men sedan var det Älvsbyn som styrde händelserna i rinken.
Joakim Lundkvist kvitterade till 1-1 och Johan Grönlund gav hemmalaget ledningen med 2-1. Men gästerna kvitterade med 1:06 kvar av perioden.
Detta taggade tydligen hemmaspelarna än mer, för i andra perioden körde Älvsbyn över sitt motstånd.
- En riktigt stark period, berömmer Johansson.
Kusinerna Viklund, Henrik och Joakim, svarade för målskyttet i mittenrundan. Ett av Henrik och två av Joakim.
Sista 20 minuterna spelade Älvsbyn på resultatet och när Pär Larsson gjorde 6-2 så var matchen avgjord.
Senaste veckan visar att Älvsbyn besitter goda kvaliteter bara laget får vara någorlunda intakt och fritt från skador, sjukdomar och annan frånvaro.
- Ändå saknade vi några tongivande spelare även i denna match. Så vi har lite att fylla på med, säger Johansson.