söndag 14 november 2010

Första segern för Älvsbyn

Älvsbyn tryckte till Brooklyn och vann med 5-0.
Årets första seger för Älvsbyn. Den kom mot Brooklyn Tigers City HF på lördagen. Segersiffrorna skrevs till 5-0 (0-0, 3-0, 2-0).
- Nu börjar det hända saker, säger Peter Öhlund, tränare, som kunde matcha fyra femmor.

Älvsbyn spelade disciplinerat.
- Segern grundlades under första halvan av matchen då vi lyckades hålla tätt bakåt, säger Öhlund.
Bra försvarsspel och god disciplin grundlade segern.

Bland annat klarade Älvsbyn av spel 3 mot 5 under en minut och tolv sekunder i slutet av första perioden.
- En av många detaljer som borgade för vinsten.
I mittperiodens slut fick ÄIF utdelning för sitt slit. Efter 15. 28 satte Johan Grönlund 1-0 på pass från Pär Larsson. Mindre än minuten senare gjorde Larsson själv 2-0, assisterad av Tomas Sundman och med 26 sekunder kvar av perioden unde Daniel Nordlund utöka till 3-0 på pass av Johan Grönlund och Magnus Lundström.
Anton Nilsson en av många duktiga spelare i ÄIF.

- Det var verkligen proppen ur, säger Öhlund.
Flytet fortsatte efter sista pausvilan. Matchuret hade bara tickat iväg till 1.22 när Magnus Lundström ( Johan Grönlund och Magnus Grundström) gjorde 4-0. Slutresultatet fastställdes när Pär Larsson satte sitt andra mål för dagen med sju minuter kvar (Tomas Sundman och Joakim Lundqvist).
Daniel Olofsson räddade alla 39 skott från Brooklyn.

- En riktig laginsats med riktigt bra lagspel. Det känns väldigt kul, tycker Öhlund.
I ÄIF förtjänar samtliga spelare beröm med ett extra plus i kanten till målvakten Daniel Olofsson som räddade 39 skott och backen Oskar Öhgren.
Skottstatistik: 32-39 (5-11, 12-16, 15-12).
TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON