lördag 17 juli 2010

Petter en talangfull vinnare

Petter Johansson,15 år, bor i Sikfors och tävlar för Älvsbyns Motorsällskap. Han försvarade hemmaklubbens färger när NBD-cupen avgjordes på Högheden under lördagen. Petter vann juniorklassen i folkrace.
- Det är bara andra tävlingen jag gör, berättar Petter.
Något som skvallrar om hans talang.
Bilden ovan är från finalen där Petter körde taktiskt smart. Han var tvåa (den gröna volvon) efter första kurvan.
I den positionen låg han sedan och lurade för att så småningom avgöra.

Petter kommer från en riktig motorfamilj där nästan alla tävlat i folkrace och rallycross.
- Av mina fyra syskon är det bara lillsyrran som inte kört några tävlingar. Dessutom har både morsan och farsan tävlat, berättar Petter som nu för traditionen vidare.
Under helgens tävling på Högheden hade han support av storebrorsan Petrus.
- Han hjälpte mig med bilen.
När Petter uppnått körkortsålder är det inte otänkbart att han avancerar uppåt för att köra exempelvis rallycross.
- Om jag har råd. Det här är ju ingen billig sport precis.
Men kanske har Älvsbyn här sin nästa stora stjärna..?

Tony Karlsson, Piteå MS, (bilden ovan) vann seniorklassen i folkrace.

I rallycrossens 2400-klass fanns förväntningar på en pallplacering för annars så duktige Jonny Hjertberg (bilden ovan). Men tyvärr så snurrade han bort sig i finalen och slutade femma.
Han klubbkamrat Mattias Forsman kom fyra. Vann gjorde Jonas Ökvist, Piteå.

På bilden ovan kör Fredrik Tiger, Kalix, mot en heatseger i andra omgången i 2400-klassen.

Den tyngsta klassen, Super Nationell, vanns av Ola Stenvall, Skellefteå, som visade prov på riktigt fin körning.

En hel del folk hade sökt sig ut till Högheden. Dagen bjöd på riktig sommarvärme. Det var bara att njuta av både sol och rafflande tävlingar.
TEXT OCH BILD: TONY BERGLUND